TRENINGI

Kako doseči ustvarjalen in moralen nogomet? Kam usmeriti pozornost?

Nekatera razmišljanja za nogometaše:

Z ojačanim mišljenjem igralcev ki se razvije z pogostim ponavljanjem podobnih ali enakih vaj so igralci bolj povezani; to pomeni da idejo treniranja ki so jo osvojili težko odstranimo in tudi težko spremenimo ali nadomestimo z novo; toda je veliko bolj obstojna kot pa ideja, ki se dobi pri treniranju ki ne upošteva principa veliko ponavljanja enakih ali podobnih vaj. Velikokrat se pozabi da tisto kar  je  neprekinjeno prisotno in deluje na igralce in ekipo pa je “ideja kluba”, to pomeni da se je potrebno vedno in na vsakem koraku zavedati pripadnosti klubu in povezanosti vseh v klubu.

 

Trening ni samo da daje veselje, ugodje ampak mora dati resnico – to pa igralec ne more občutiti če se ne trudi po svojih najboljših močeh. S tem ko igralec veliko in kvalitetno trenira ne postane samo boljši, ampak s tem dobi  tudi prilagodljivost za igranje na višjih nivojih – na visoko storilnostnem nogometu.

Igralec se mora vprašati:

Ali sem se na treningu  dovolj prilagodil ekipi in dal svoj pozitiven vtis na delo?  Tisto kar sem treniral danes – ostane tudi  jutri?  Ali vem kaj je bilo narobe na treningu in ali znam pravilno reagirati?

Igralec se mora zavedati:

veliko ponavljanj enakih ali podobnih vaj; mišljenje igralca se zelo krepi;

veliko novih idej, vaj; volja igralca se krepi;

ravnotežje med mišljenjem v samem treningu in voljo ki jo kaže igralec na treningu pa krepi čustveno komponento igralca.